Нови медаљи од општинскиот турнир за биатлон

Во пресрет на денот на Општина Гази Баба, во организација на Општинскиот сојуз на училишен спорт на Гази Баба, Општина Гази Баба и клубот за биатлон и нордиско скијање Скии Рис,на  22.10.2019 се одржа општински турнир во биатлон за основни училишта во машка и женска конкуренција. Нашите

Повеќе »»

Државно првенство во борење

На 09.05.2019 во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија во спортската сала 25 Мај – Радовиш се одржа државното првенство во борење. Нашите ученици настапија во повеќе категории во конкуренција на повеќе од 100 учесници и ги освоија следните места: Матеј Неделковски – 2 место

Повеќе »»

Футсал 2018 женска конкуренција – трето место

Во рамките на меѓуучилишните натпревари организирани од Општинскиот сојуз на училишен спорт на Гази Баба, денес се одржа турнир во футсал во женска конкуренција каде нашите ученици го освоија третото место. Честитки!

Повеќе »»