Еднодневен есенски излет во месноста Кучково

Денешниот убав есенски ден, 14.10.2019, го искористивме за еднодневниот есенски излет. Учениците и вработените уживаа во природата во скопско Кучково. Денот беше исполнет со спортско-рекреативни активности, групни прошетки во природата. Го посетивме и манастирот св. Ѓоргија, кој датира од 14от век.  

Повеќе »»

Настава во природа 2019

Од 06 до 10 мај се реализираше Настава во природа со учениците од петите одделенија. Патувањето беше интересно и возбудливо за учениците низ кое се запознаа со историјата и природните убавини на нашата убава Македонија. Учениците посетија многу градови, села и околни места со кои го збогатија

Повеќе »»

Екскурзија низ источна Македонија

На 06 и 07 Мај учениците од VI одделение од нашето училиште беа на дводневна научна екскурзија низ Источна Македонија. Патувањето беше интересно и возбудливо за учениците низ која се запознаа со природните убавини на нашата Македонија. Учениците поминаа два дена со што ја покажаа својата дружељубивост,

Повеќе »»

Есенска еднодневна екскурзија 2018/19 – Чардак

На 12.10.2018 учениците од второ до девето одделение од нашето училиште беа на еднодневен есенски излет во излетничкото место Чардак . Излетот беше од рекреативен и забавен карактер. Топлото време им овозможи на учениците да се дружат , играат, да се забавуваат и уживаат во убавините на

Повеќе »»