Прием на првачињата во Детската организација

На 10.10.2019 година, првачињата од нашето училиште со свечено ветување и пристапија на Детската организација. По тој повод се одржа свечена приредба од повозрасните ученици. Многу успех им посакуваме на нашите првачиња.

Повеќе »»

Европски ден на јазиците 2019

Денес, на 26 септември, во духот на Европскиот ден на јазиците,учениците од нашето училиште имаа шанса да се запознаат со јазикот и културата на некои европски држави. Акцентот секако беше ставен на јазиците кои се изучуваат во училиштето,односно македонски,англиски и француски јазик. Овој ден го одбележуваат над

Повеќе »»

Градиме заедничка иднина- завршна манифестација

На 03.11.2018,денот на Општината Гази Баба,  се одржа завршната манифестација за проектот Градиме заедничка иднина. Повеќе од 400 ученици и околу 100 наставници од 11 основни училишта,  ги презентираат своите заеднички изработки во духот на соживот,толеранција и мултикултура. Проектот Градиме заедничка иднина беше  всушност проект за меѓуетничка интеграција реализиран

Повеќе »»